Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Iwi Iwi Patrycja _1805 Tamara E boj fra oszlo Basia Zielińska Wtf ? Nietak (10548 niezalogowanych)
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
Elise napisał:
Makaryna napisał:
Elise napisał:

Zmiana nazwiska to dosyc duze komplikacje - banki, prawo jazdy, paszport, itd., duzo z tych spraw jest zwiazana wyjazdami do Polski, lub z kosztami w ambasadzie.

Nie w dzisiejszych czasach
Jezeli dziewczyna ma prawo stalego pobytu, to wysyla prosty formularz do folkeregister i odpowiedz przychodzi w ciagu 3 tygodni, a pozniej wszystko "leci" automatycznie, bez kiwniecia palcem.
Rachunki przychodza na nowe nazwisko, skattekort, karty bankowe, itp...... nikogo nie trzeba informowac
Problem jedynie z paszportem, ale moze to zalatwic w czasie pozniejszym jak juz bedzie w Polsce.

Chyba ja cos nie kumam, wiec prosze o wyjasnienie tego troche jasniej.
Bedac obywatelem innego kraju niz Norwegia moge sobie pojsc do fokeregister i zmienic tam sobie nazwisko bez uprzedniego zmieniena nazwiska w swoim kraju?

tez bym chciala to wiedziec bo jakos w PL jest problem nawet po rozwodzie jak szybko tego nie zrobisz zostaje to po mezu wiem kolezanka wlasnie sie rozwodzi
(jak zawsze wychodzi ze w dzisiejszych czasach tylko w polszy problem ze wszystkim robia)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tak
i pokumasz
jak ci wyjaśni taka co nie może nazwiska dla dziecka swojego znaleźć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
ja chce tylko z ciekawosci wiedziec nie musze zmieniac ani mi nic ani dziecku tak sie ustawilam ha!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
jasta102 napisał:
tak
i pokumasz
jak ci wyjaśni taka co nie może nazwiska dla dziecka swojego znaleźć
Jasta102 wez i chociaz raz przeczytaj cos dokladnie, a nie po łebkach, choc rozumiem intencje

hananaszk napisał:

tez bym chciala to wiedziec bo jakos w PL jest problem nawet po rozwodzie jak szybko tego nie zrobisz zostaje to po mezu wiem kolezanka wlasnie sie rozwodzi
(jak zawsze wychodzi ze w dzisiejszych czasach tylko w polszy problem ze wszystkim robia)
Bylam w wakacje w Polsce, zeby wymienic dowod. W urzedzie zabrali mi stary dowod i powiedzieli - prosze odebrac nowy za 2 tygodnie. A, ze dzien wczesniej zrobilam to samo z paszportem, wiec 2 tyg. bylam komletnie bez zadnych dokumentow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
1.
GEORGIA napisał:Odp.:NAZWISKO DLA DZIDZI 4 Godziny, 44 Minuty temu

Z TACIERZYNSKIEGO NIE BEDZIE KORZYSTAL, BO TO PRACOHOLIK. A I LEPIEJ BO MI TE DNI PRZYPADNA. Z TYM ZE MUSI PAPIERY WYPELNIC ZEBYM JA OTRZYMALA TE DNI, BO JEDNAK DANE JEGO SA W KARCIE CIAZY..I W TYCH PAPIERACH MUSI PODAC PERSONUMER ITD , TAK WIEC NIE MOGE TEGO ODKRECAC...TO JUZ POSZLO...I CO NAGLE MAM PODAC ZE NIEZNANY...TO NIC...CHODZI TYLKO O NAZWISKO...ALE JA ZASIEGNE POR PRAWNEJ...DZIEKI..
2.
[b]GEORGIA napisał: Odp.:NAZWISKO DLA DZIDZI 4 Godziny, 27 Minuty temu

BYŁAM W NAVIE I ZAŁATWIAM MACIERZYNSKIE, MAM TAM ZNAJOMA KTORA TOMONITUJE I POWIEDZIAla ZE JAK ON NIE SKORZYSTA( ALE WŁAŚNIE MUSIAŁ WYPEŁNIĆ TE DRUKI) TO NA MNIE TE DNI PRZECHODZĄ...

Z natury jestem spokojną osobą,ale jak to czytam to obym się myliła, że spieprzyłaś nie tylko sobie życie...

Ty NAV masz za ścianą ?
Zerknij na czas i na to co pisałaś..
Strasznie szybka jesteś, dlatego tez nie czekałaś widocznie aby być rozwiedzioną ...lecz mnie to rybki.

Ale weś sobie dziewczyno do serca co napisał jako jedyny w Twoim temacie Jasta 102...
Problemy to dopiero zaczniesz mieć i to fast , a Ty pieklisz się nazwiskiem dla dziecka?
Zapewniam Cie ,że dziecko nie zostanie bez nazwiska.

1 problem: kwestia zaparcia sie ojca dziecka ,który jak piszesz wypełniał papiery podając swoje dane, a chcial tacierzynskie ,gdzie nie chce dac nazwiska /chore / raczej Was to nie zacieśni.

2 problem: Rozwód z Twojej winy ,o ile mąż bedzie sie tego domagał
/ jesteś dziewczyno mężatką w 7 m-cu ciąży z facetem ,który sprawia już problemy z nadaniem dziecku nazwiska co może wykorzystać mąż/

3 problem: nadaj nazwisko prawnego męża, a nie ojca dziecka , to kolejny dowód dla Twojego męża ,że na jego nazwisko podciągąsz nie jego dzieci, mimo że jak twierdzisz dal Ci USTNĄ ZGODĘ a nie notarilną.

Zakładając ,że mąż jest poważniejszym niż Ty i normalnym facetem ,którego żona zaszła z innym w ciążę i z jej winy jest rozkład małżenstwa, pociągnie Cie z kosztami procesowymi za wszystko, a może nawet z alimentami na SIĘ???

I nie wiem ,czy w Tych kosztach pomoże Ci ojciec dziecka nienarodzonego skoro masz luźny układ i nie wiedzieć czemu wzbrania się od nadania dziecku nazwiska, a jednocześnie leci o ile czasowo zdążyliście do NAV patrząc na powyższe Twoje posty...

Obaj panowie Cię ugotują ,jak tylko będzie to ICH zamiarem.
A problem z nazwiskiem dla dziecka pójdzie w niepamięć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
pozazycie napisał:
1.
GEORGIA napisał:Odp.:NAZWISKO DLA DZIDZI 4 Godziny, 44 Minuty temu

Z TACIERZYNSKIEGO NIE BEDZIE KORZYSTAL, BO TO PRACOHOLIK. A I LEPIEJ BO MI TE DNI PRZYPADNA. Z TYM ZE MUSI PAPIERY WYPELNIC ZEBYM JA OTRZYMALA TE DNI, BO JEDNAK DANE JEGO SA W KARCIE CIAZY..I W TYCH PAPIERACH MUSI PODAC PERSONUMER ITD , TAK WIEC NIE MOGE TEGO ODKRECAC...TO JUZ POSZLO...I CO NAGLE MAM PODAC ZE NIEZNANY...TO NIC...CHODZI TYLKO O NAZWISKO...ALE JA ZASIEGNE POR PRAWNEJ...DZIEKI..
2.
[b]GEORGIA napisał: Odp.:NAZWISKO DLA DZIDZI 4 Godziny, 27 Minuty temu

BYŁAM W NAVIE I ZAŁATWIAM MACIERZYNSKIE, MAM TAM ZNAJOMA KTORA TOMONITUJE I POWIEDZIAla ZE JAK ON NIE SKORZYSTA( ALE WŁAŚNIE MUSIAŁ WYPEŁNIĆ TE DRUKI) TO NA MNIE TE DNI PRZECHODZĄ...

Z natury jestem spokojną osobą,ale jak to czytam to obym się myliła, że spieprzyłaś nie tylko sobie życie...

Ty NAV masz za ścianą ?
Zerknij na czas i na to co pisałaś..
Strasznie szybka jesteś, dlatego tez nie czekałaś widocznie aby być rozwiedzioną ...lecz mnie to rybki.

Ale weś sobie dziewczyno do serca co napisał jako jedyny w Twoim temacie Jasta 102...
Problemy to dopiero zaczniesz mieć i to fast , a Ty pieklisz się nazwiskiem dla dziecka?
Zapewniam Cie ,że dziecko nie zostanie bez nazwiska.

1 problem: kwestia zaparcia sie ojca dziecka ,który jak piszesz wypełniał papiery podając swoje dane, a chcial tacierzynskie ,gdzie nie chce dac nazwiska /chore / raczej Was to nie zacieśni.

2 problem: Rozwód z Twojej winy ,o ile mąż bedzie sie tego domagał
/ jesteś dziewczyno mężatką w 7 m-cu ciąży z facetem ,który sprawia już problemy z nadaniem dziecku nazwiska co może wykorzystać mąż/

3 problem: nadaj nazwisko prawnego męża, a nie ojca dziecka , to kolejny dowód dla Twojego męża ,że na jego nazwisko podciągąsz nie jego dzieci, mimo że jak twierdzisz dal Ci USTNĄ ZGODĘ a nie notarilną.

Zakładając ,że mąż jest poważniejszym niż Ty i normalnym facetem ,którego żona zaszła z innym w ciążę i z jej winy jest rozkład małżenstwa, pociągnie Cie z kosztami procesowymi za wszystko, a może nawet z alimentami na SIĘ???

I nie wiem ,czy w Tych kosztach pomoże Ci ojciec dziecka nienarodzonego skoro masz luźny układ i nie wiedzieć czemu wzbrania się od nadania dziecku nazwiska, a jednocześnie leci o ile czasowo zdążyliście do NAV patrząc na powyższe Twoje posty...

Obaj panowie Cię ugotują ,jak tylko będzie to ICH zamiarem.
A problem z nazwiskiem dla dziecka pójdzie w niepamięć.

pani juz podziekujemy bo widze kolejne co by bylo gdyby nie wiedzac dokladnie nic bo po lepkach sytuacje dziewczyna opisala nie wie pani nic o tym jak jest faktycznie ale u pani normalne

GEORGIA szczescia i powodzenia dziewczyno dogadasz sie z Grekiem jak z bylym mezem sie dogadalas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
....jednak niektóre kobiety nie maja rozumu
FARSA TO TWOJE PODEJŚCIE DO ŻYCIA,

......współczucia dla męża w Polsce za taka żonę, co nie nadstawia jak poleci......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
tez pitolisz moze juz z mezem od lat nie zyje a rozwod dopiero zalatwiaja, ja tam ludziom w materace nie zagladam haha zyja jak zyja i potem maja problemy albo i nie maja nie ma co prorokowac i cisnac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
pani juz podziekujemy bo widze kolejne co by bylo gdyby nie wiedzac dokladnie nic bo po lepkach sytuacje dziewczyna opisala nie wie pani nic o tym jak jest faktycznie ale u pani normalne

..myśle że Ty jednak przeczytałaś po łebkach ...?

Sama napisała na wstępie i czytaj dokładniej a nawet czasowo...

cyt.OJCIEC BIOLOGICZNY- NA RAZIE NIE CHCE DAĆ SWOJE NAZWISKO. JA JESTEM MĘŻATKĄ ( W TRAKCIE ROZWODU- DOSTAŁAM WŁAŚNIE POZEW), JEDNAK MĄŻ NIE ŻYCZY SOBIE ABY TA DZIDZIA NOSIŁA JEGO NAZWISKO

...hm co go /męża /przekonało? żona w odmiennym stanie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
tez pitolisz moze juz z mezem od lat nie zyje a rozwod dopiero zalatwiaja, ja tam ludziom w materace nie zagladam haha zyja jak zyja i potem maja problemy albo i nie maja nie ma co prorokowac i cisnac

....ta każda mówi ze już z mężem od lat nie żyje,..... jak sie okazja trafi

To po co byc w związku skoro razem sie nie żyje? ...bo nie rozumiem?
,....ale jak sobie ktoś pościele tak sie wyśpi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok